17-годишната Стилияна, която ИЗУМИ българите с ПИСМОТО й до политиците, проговори! Откровенната й история стана ХИТ в Мрежата (ВИДЕО)

17-годишната Стилияна Николова от Черноморец, която написа писмо до родните политици, с което изуми милиони българи с мъдростта си, реши да разкаже какво мисли пред Нова телевизия. Ученичката, която всеки ден изминава по 30 километра до Бургас, за да учи, решила да сподели мнението си във Фейсбук, за да може повече българи да го прочетат и да се замислят.

„Гледам новини. Интересувам се от положението у нас. Излизам на улицата и виждам как хора просят – не мога са остана със затворени очи”, казва ученичката, която още вчера попита българите „събудиха ли се слепи, глухи и неми за това, което се случва в държавата”.

Стилияна каза още, че вижда как бабите и дядовците едва преживяват с пенсиите си и това я съсипва: „Знам много неща, които повечето хора се правят, че не виждат”. През ваканциите ученичката работи, за да може да помогне на семейния бюджет. „Те много пъти са се лишавали, за да ми купят блуза например”, сподели 17-годишната девойка за родителите си.

И в деня на изборите Стиляна, която все още няма право да гласува, пише писмо до политиците. Нарича го произведение. Публикува го в социалната мрежа с идеята да го прочетат повече хора.

„Искам да попитам децата на нашите любими политици: и те ли като нас – тези, простосмъртните, чакат лятото, за да работят за 500 лева по 12 часа на морето, за да могат да си купят дрехи, обувки и учебници за училище?”, пита Стиляна.

„Животът в България е такъв, а тя иска да живее в България. Не иска да ходи в чужбина да работи”, пояснява бащата Здравко Николов.

„Аз и не очаквам всички да бъдат като мен на тази възраст. Обаче ти вече на 17 години трябва да имаш някакви представи за света, в който живееш, защото ние след една година вече имаме правото да избираме. Аз осъзнах на 17 години, че моите родители винаги са се лишавали от някакви неща, които биха си позволили те, за да имам аз. Значи майка ми предпочита да купи на мен една нова блуза отколкото да купи на себе си”, споделя Стиляна Николова.

По думите й много от връстниците й са я наричали моралистка, но според нея те са на възраст, в която е нормално да имат позиция и да я отстояват, защото само след година вече ще може да гласуват. Стилияна реши да направи и лично обръщение към бъдещия премиер на страната: „Апелирам не само него, но и всички управници, да пазят България и да помагат на народа. Да се замислят над следното: Нашите предци за тази България ли са се борили? Тази, която е в момента?”. /цитати от Facebook

Източник: opoznaybulgaria