В тях е закодирано здравето ни: ето как очите ни сигнализират каква опасност може да ни сполети!

Човешкото тяло е нещо прекрасно. Когато вършим нещо нередно, тялото ни изпраща конкретни сигнали, които ни предупреждават за проблема.

Един от начините, по които тялото ни сигнализира при тревога, са очите. Вярвате или не, но очите могат да бъдат прозореца за вашето здраве.

Ето 8 очни заболявания, които предполагат наличието на болест в тялото ви!

 

проблеми с очите

 

Неминаващ ечемик

Ечемикът може да ви боли и дразни, но обикновено след няколко дни той минава. Ако в рамките на 3 месеца обаче ечемикът не е изчезнал, това може и да бъде по-рядка форма на рак, известен като карцином на мастните жлези. Същото важи и за ечемика, който винаги се появява в едно и също място.

Загубата на косми по веждите

Загубата на коса се появява по различни причини. Ако външната част на веждите ви започне да изчезва, може да се касае за сериозни проблеми. Загубата на косми по веждите може да се сочи заболяване на щитовидната жлеза.

 

Замъглено зрение

Ако сте често на компютъра, може би сте изпитвали чувство на парене в очите или замъглено виждане. Ако зрението ви е замъглено, докато гледате екрана на компютъра, може да е в резултат на синдрома на компютърното зрение. Очите ви остават напрегнати поради липса на контраст на екрана на компютъра.

Сляпо петно

Едно малко сляпо петно в зрението ви може да има по-дълбок смисъл. Ако виждате сляпо петно с мъждукащи светлини или вълнообразна линия, то може да бъде резултат от мигрена. Невидимите зони могат да бъдат придружени от главоболие.

 

Изпъкнали очи

Очите ви могат да си играят с вас злонамерена шега. Чувството за изхвръкнали очи може да се дължи на проблеми с щитовидната жлеза. Най-честата причина за изпъкналите очи е повишена функция на щитовидната жлеза, известна като хипертиреоидизъм.

 

Бялото на очите пожълтява!

Това състояние е известно като жълтеница. Често се среща при кърмачета с незряла чернодробна функция, но може да се появи и при възрастни. Ако се наблюдава жълтеница при възрастните, това е знак на проблеми с черния дроб, жлъчния мехур или жлъчните пътища.

 

Замъглено виждане, дължащо се на диабет

Хората, страдащи от диабет, са по-изложени на риск от заболяване на очите. Най-често се касае за диабетна ретинопатия. Това заболяване засяга кръвоносната система на окото. Това е водеща причина за слепота при възрастните.

Двойно виждане, неясно зрение или загуба на зрението

Ако усетите внезапно двойно виждане, неясно виждане или дори да загуба на зрението, незабавно се свържете с вашия лекар! Всичко това може да бъде признак на инсулт./ lekuvai.bg