Знаете ли, че люспите от лук лекуват разширени вени?

Разширените вени мъчат и жени, и мъже

Появяват се след раждане и са спътник до края на дните.

Варикозата, или подуването на вените, кара жените да изоставят завинаги късите поли и рокли.

Но то е и силно болезнено. Обикновено се получава от работа на бюро, стари травми на крайниците, пушене, слаба съединителна тъкан, наднормено тегло или пък е по наследство от баба или дядо със същия проблем.

Сините зони може да се появят навсякъде, но най-често са по краката, и то под коленете. С времето се влошават. За да се намали болката, аптеките предлагат хапове и мазила, които носят облекчение и дори прибират изпъкналите „сини реки“. Но ефикасно помагат и билкарските рецепти с люспи от лук.

1. Обелете 1-2 глави лук и нарежете люспите им на ситно. Сипете 2 с.л. от тях в буркан или шише. Залейте ги с половин ч.ч. ракия и затворете съда плътно. Получената тинктура престоява една седмица на тъмно, после я прецедете. Пийте 3 пъти на ден по 15 капки преди хранене. Ако вкусът не е приятен, разредете ги с вода или сок.

2. Запарете 2 с.л. ситно нарязани люспи лук в половин литър гореща вода и след 8 часа я прецедете. Пийте по 1/3 ч. ч. от запарката в продължение на 1 седмица преди всяко хранене.

3. Варете 2 с.л. наситнени люспи лук в 2 л прясно мляко за 20 мин. Изчакайте отварата да изстине и прецедете. Вечер преди лягане потопете тампон в нея и намажете разширените вени. На сутринта измийте намазаните места с вода. Ефект ще има поне след седмица редовно мазане.

 Източник:

News