Циганска рецепта за хубава коса-това е заглавието на полуразпаднал се стар лист хартия, който баба ми веднъж извади-Ето какво пише!

“Циганска рецепта за хубава коса”- това беше заглавието на полуразпаднал се текст върху стар лист хартия, който баба ми веднъж извади от дъното на шивашката си кутия.

Четири лосиона, за да се подобри бързо и ефективно цвета и гъстотата на косата.   Не знам дали рецептата е наистина циганска, но баба ми и всички роми, които познавам, наистина могат да се похвалят с гъста, плътна и лъскава коса.   Ето за какво става въпрос:  Лосион първи вариант „Меден крем“

Вземете сурово яйце, разбъркайте с чаена лъжичка мед и две супени лъжици слънчогледово олио. Приложете на косата, масажирайте, увийте главата с кърпа и затоплете на пара (или със сешоар) в продължение на петнадесет минути. Изплакнете.Лосион втори вариант, „Конячен“

Жълтъкът от едно яйце се размива с две супени лъжици коняк. Втривате в скалпа. Измийте с топла вода. Върховете може да изплакнете с отвара от лайка.

Лосион трети вариант „Цигански“

Средна глава лук се обелва, нарязва се фино, поставя се в половин чаша ром. Настоявайте 24 часа. Прецедете. Масажирайте скалпа два пъти на ден. Подходяща за лечение на косопад.

Лосион четвърти вариант, „Яйце“

Два жълтъка се разбиват в чаша топла вода, Прецежда се Нанася се върху косата, оставете за един час, след това измийте без сапун.

За да бъда честна:  Всички рецепти, открити по този начин (намиращи се по прашасали рафтове, оставени в наследство, намиращи се по стари сандъци, събиращи прах на стария таван, оставени между страниците на книги, публикувани преди няколко десетилетия) -Вдъхновяват ме и им имам безусловно доверие! За мен, както и за мнозина, изглежда, че по-рано слънцето грееше по-силно, зелената супа беше кисела, а жените изглеждаха много по-красиви от сегашните.   Разбира се, една жена от двадесет и първи век ще спечели стотина точки пред всяка предшественичка в смисъл на младоликост, но каква е тази красота е големият въпрос …