Млада жена бе изнасилвана от мъжа си, докато роднините му я държали. Уби го на другия ден и я осъдиха на смърт (ВИДЕО)

Младата суданка, 19-годишната Нура Хюсеин, бе осъдена на смърт чрез обесване заради убийството на съпруга си, за когото твърди, че я изнасилвал с помощта на свои роднини, твърди един от адвокатите й пред местни медии.

Нура Хюсеин преди три години била принудена на този брак от своите родители, но избягала от съпруга си, отказвайки да остане с него,” разказва Ахмед Себаир. Според него, съпругът я отвлякъл обратно с роднините си, а те я държали, докато я изнасилвал.

Когато двамата останали сами на следващия ден, той се опитал повторно да я изнасили, но тя успяла да докопа нож, с който го наръгала до смърт. Това се случило на 3 май миналата година и оттогава жената е в затвор.

Судан не забранява брак с деца, нито предвижда наказание за изнасилване на брачен партньор. Нура се сдоби с много поддръжници, които и протестираха пред съда в Омдурман, вторият по големина град в Судан. Случаят привлече вниманието и на много хора по цял свят, които са направили страница в интернет с името “Справедливост за Нура”.

Според присъстващи на процеса, момичето било изоставено от своето семейство, никой не присъствал в съда, дори и при прочитане на присъдата тя била сама. Суданската полиция пък използвала сила срещу протестиращите против смъртното наказание пред съдебната палата. В Судан от много години управлява авторитарният президент Омар ал-Башир, който е обвиняван за престъпления против човечеството по време на конфликта в Дафур.

Източник: www.blitz.bg