Когато имам гости и се чудя с какво да ги нагостя, винаги приготвям този сладкиш, а те облизват дори и чиниите (рецепта)

Винаги приготвям рецептата, ако ще черпя някой с тази вкусотия – всеки я иска щом опита първата хапка.

Предлагаме ви рецептата за шоколадови макарони с маскарпоне. Правят се само за около 35-40 минутки, а стават нещо повече от фантастично. Невероятен десерт, който ще излапате моментално.

Трябват ни:

150 грама нарязани бадеми,
една чаша пудра захар,
две яйца,
една лъжичка с бадемов екстракт,
две лъжици неподсладено какао на прах,
един пакет макарони,
200 грама маскарпоне, сто грама черен шоколад.

Първо трябва да си сварим макароните или пастата според указанията на опаковката. След това я отцеждаме от излишната вода. С миксер си разбиваме маскарпонето, заедно с жълтъците от яйцата, бадемовия екстракт и какаото на прах.

Бъркаме хубаво, докато не видим, че сместа е станала напълно кремообразна и светлокафява на цвят. След това прибавяме към нея сварените и отцедени макарони и отново разбъркваме много добре.

Отделно си разбиваме пак с миксер белтъците от яйцата и пудрата захар. Смесваме и белтъците после с макароните като отново не забравяме да бъркаме хубаво с дървена лъжица. Поръсваме отгоре и с нарязаните бадеми.
Покриваме после тази вкусотия с алуминиево фолио и я поставяме да се пече във фурната за около 25 минутки. Температурата на печене не бива да е по-висока от 180 градуса.

След като вече е готов, оставяме този приказен десерт да се охлади добре и чак тогава го поднасяме на трапезата си. Преди сервиране го заливаме отгоре с разтопен шоколад.

Източник: kakata.info