Ченгета се гаврили с Ванга: Слагали си сутиена й, подскачали като клоуни, а после я молели да спасява болни близки

Истински ужас преживява приживе Ванга! Петричката пророчица изтърпява изключително гнусни и неприятни подигравки от ченгета, тършували в къщата й Петрич.
Това разкрива кръщелницата на врачката Величка Ангелова. Жената е в най-близкото обкръжение на Ванга и помни отлично драматичния начин, по който нейната кръстница изживява този кошмар.
„Не можеше да прости на полицаите, задето й бяха тършували в къщата. Знаеше кой си е слагал нейния сутиен и подскачал като клоун, подигравайки й се, а после всеки ден киснел пред вратата й да докарва хора за гледане. Знаеше и за това, че един от кметовете беше рекъл: „Курбан ке заколя, ако тая Ванга умре. Не мога да я понасям вече, нито нея, нито хората около нея“. А тя: „Не се знае кой на кого ке види курбана“. Той умря преди нея. Един партиен секретар я беше нарекъл шарлатанка, но според думите й много бързо е наказан от провидението“, описва събитията Величка Ангелова.

Тя разказва, че „много обиди и болка е преживяла в началото, когато е дошла в Петрич“. Ванга била недоволна и от тогавашната управа на града. „Даваха ми вместо захар пипер и пясък да им гледам, когато ме караха в полицията. Наричаха ме шарлатанка, а Митко (съпругът й – б.а.) обикаляше и настояваше да ме пуснат“, спомня си Ангелова какво й е разказвала Ванга.
Но това не е всичко. Ванга се чувства изключително напрегната и разтревожена и от обстоятелството, че не само властта и полицията се отнасяли с презрение и лошо отношение към нея, но дори и най-близките й хора си позволявали да я крадат.
„Около Ванга имаше хора вярващи, които се бояха да вземат дори онова, което тя искаше да им даде. Но имаше и такива, които крадяха от нея и предмети, и пиене, а и пари. Тя знаеше за това.

Споделяше с нас, плачейки: „Никой аир няма да види, който дори игла е взел от този дом – църква, поколения ще страдат. Аз не смея да дам на никой нищо, ако не ми се позволи от небето… Жалко, кумице, че и хора, които се смятат за близки в моя дом, ме крадат, но тежко им на тях“, спомня си кръщелницата на пророчицата. Въпреки многото обиди, болка и предателства Ванга намира утеха и приятелско рамо в немалко други свои близки.
„Беше благодарна на леля Олга и леля Параша, които са я гушкали като дете и са я успокоявали. Майка Райна и сестра й Иванка – учителка от Сандански, също много са я обичали и когато не е била призната за гледачка, те са й вярвали, защото пред техните очи са ставали чудеса Божии“, разказва още Величка.

Източник bgdnes.bg